2013. június 24.

BDSM

Miért is írok erről? Mert egy részt olvastam egy könyveket.

Miller, Raine: Meztelenül










Tartalma:

Brynne Bennett, a Londoni Egyetem ösztöndíjas amerikai hallgatója jó kislány módjára éldegél Londonban. Próbálja rendbe tenni kisiklott életét, keményen tanul, részmunkaidőben pedig fotómodellkedik. Egy nap Ethan Blackstone, a sikeres angol üzletember megveszi a lány aktképét, és rögvest magának akarja Brynne-t – vágyait gátlástalanul a tudtára adja, nem ismeri azt a szót, „nem”. Domináns természete magával ragadja, foglyul ejti Brynne-t, holott ő még egyre múltjának démonai elől menekülne. Titokzatosság lappang a kapcsolatukban, és hatalmas rejtélyek bújnak meg a háttérben.
Vajon megszabadíthatja-e Ethan a múltja terhétől Brynne-t? És hagyja-e Brynne, hogy ezt megtegye, mielőtt az újra felszínre törő múlt szelleme végleg elpusztítaná egy szép jövő esélyét?

Vélemény:


Érdekes volt ezt a könyvet olvasni. Mert nem igazán kimondott erotikus-példának okáért E.L.James...- Hanem inkább amolyan finom,érzéki,romantikus. Brynne annyira szeretett volna igazán bízni,szeretni valakit. De ez a férfi kihasználta,később beleszeretett. Mielőtt találkoztak volna lány apja kérte meg,hogy vigyázzon rá. Csak sajnos sok félreértés lett a  végén. Kiváncsian várom a következő részt.

6/10. Nem igazán fogott meg ,mint 50 árnyalat.. De elmegy. Lehet olvasni. 

Black, Shayla - Lexi Blake: A rabul ejtett szűz - Az érzékiség mesterei




Tartalom:

Gavin és fivérei, Slade és Dex beleszeret a férfi új titkárnőjébe, a gyönyörű Hannah Craigbe. Az olajvállalat vezetői tudják, időt kell adniuk a lánynak, hogy jobban megismerhesse őket, mielőtt kiválasztja közülük azt, aki elcsábítja.
Egy veszélyes alak zaklatni kezdi a kisvárosi szépséget, és a testvérek összefognak, hogy megvédjék a lányt – elrejtik egy világtól elzárt helyen. És a fiúk képtelenek elfojtani izzó vágyukat… Míg Slade és Dex szívesen megosztoznának Hannah-n, Gavint tragikus múltja elszakítja a testvéreitől, akik remélik, hogy lány nem csupán viszontszereti őket, de talán a fivérük is visszatalál hozzájuk.
Miután legyőzik a lány kezdeti aggodalmait, a három férfi földöntúli gyönyörökben részesíti Hannah-t, rajongásuk feloldja minden gátlását. Ám a boldogságot rettegés váltja fel, amikor a zaklató a lányra talál…

Vélemény:


Nos el olvastam.Ki olvastam,ahogy tetszik. De... E.L.James-hez képest piskóta ehhez a könyvhez.Miért is? Mert 4-en vannak. Egy nő és 3 férfi.  Hihetetlenek tartom,hogy egy nő 3 férfiba legyen szerelmes, plána,ha viszont is kezd. Ráadásul 3 férfi testvérek. 2 édes testvérek, 1 féltestvérek. Bizarr volt végig olvasni a történetet. Csak annyi a bibi,hogy rövid volt. Ahhoz képest,hogy nem csinált belőle triológiát.. Történetben szerepet játszik BDSM. Hogy mi is ez?


A BDSM gyűjtőszó az angol Bondage & discipline (B&D), Domination & submission (D&S), Sadism and masochism (S&M) szavakból képzett rövidítés, magyarul „kötözés-fegyelmezés, dominancia-alávetettség és szadizmus-mazochizmus” fogalmakat jelöli. Korábban egyszerűen a szado-mazochizmus (SM) volt az elterjedtebb kifejezése.

Jellege


A BDSM olyan szexuális viselkedésformák gyűjtőneve, ahol szexuális élvezet keltését célzó szerepjátékban szélsőségesen elválik az irányító és alárendelt szerep. Két szereplője, az aktív, utasításokat adó úr (dom) vagy úrnő (domina) és a passzív, szenvedő szolga (sub). Az élvezetet vagy nemi élvezetet itt a fájdalom adása és elviselése, a kiszolgáltatottság érzete és más hasonló érzelmek irányítják, generálják, melyekben csak részben, vagy egyáltalán nem kap szerepet a nemi aktus.
A BDSM együttléteket a résztvevők gyakran „szeánsz”-ként nevezik meg, aminek szerves része szokott lenni a fetisizmus és a különböző szerepjátékok alkalmazása is. Ilyenkor nem mindig van jelen a fájdalom okozása, hanem a szituáció, a kommunikáció(jellemzően a sub becsmérlése), illetve bizonyos anyagok (tipikusan latex, bőr, gumi), azokból készült ruhák, bizonyos tárgyak (pl. alsónemű, cipő, csizma, szexuális segédeszköz), esetleg testrészek puszta érintése, simogatása váltja ki a nemi izgalmat. Mivel a BDSM, szemben a nemi aktussal alapesetben nem a testi kapcsolat révén okoz kielégülést, nagyon egyéniek azok a vágyak és ábrándok, amiket BDSM kedvelők a BDSM révén kívánnak kielégíteni, így például lehet egy szeánsz teljesen BDSM jellegű, kizárva minden testi kapcsolatot, de lehet olyan is, ahol a szeánszba több-kevesebb testi kontaktus is belefér, esetleg közösülésre is sor kerül. Mindez a résztvevő felek érdeklődésén, nyíltságán és megállapodásán múlik.

BDSM a mindennapokban


A BDSM iránt érdeklődők és azt valamilyen szinten űzők manapság legfőképp az internetes szexpartnerkeresőkben tudnak megfelelő partner után keresni, de már létezik kimondottan BDSM tematikájú társkereső is. Ezen kívül olyan szórakozóhelyek is létesültek már, amelyek külsőségeiben, műfajában a BDSM és a fetisizmus stílusában működnek. A pornográfia műfajában szintén nagyon sok BDSM tematikájú alkotás készül, de művészi ábrázolásokban sem ritka a BDSM témája.
A BDSM a prostitúció területén is jelen van, sok domina anyagi ellenszolgáltatás fejében kínálja szolgáltatásait az erre érdeklődők számára. Itt is nagy a szórás a BDSM-et professzionális, testi kontaktust teljesen kizáró módon űző hölgyek, a lazább, enyhe BDSM játékokra – akár aktusra – is nyitott szolgáltatók és a hagyományos, de enyhén extrém kívánságokra is nyitott prostituáltak között.
A BDSM a médiában is egyre gyakrabban szerepet kapó szubkultúra a szexualitás területén. Az amerikai és nyugat-európai társadalmaknak már igen rég óta részét képezik a jelenséget bemutató, vagy azt érintő különböző művészeti alkotások. Ugyanez mondható el a a távol-keleti régióról, ahol a japán kultúrának szerves részét képezik a különböző megkötözések (shibari), szerepjátékok, illetve a különböző, a BDSM világát érintő animációk és képregények (anime, manga). Magyarországon jelenleg még elsődlegesen deviáns parafíliaként tekintenek a jelenségre, melynek kialakulásában több örökölt tényező és környezeti behatás is szerepet játszhat.

Szóval érdekes volt. A lány Brynne szub.Ő élvezi a kínzást.. Én nem csinálnám az egyszer biztos. Kissé bizarrul festett az egész történet. Habár aki kedvére lenne elolvasni ne tartsa vissza.. Olvasson bele... Vagy ki..:D Végülis elment. 

Olyan 7/10-es adnék. Csak azért mert történet jó volt,de a karakterek kidolgozatlanok voltak. Lehetett volna fejleszteni. 

-Ági-




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése