2013. február 19.

Gyors receptek 2.rész (innen-onnan)

Most egy igen slágeres sütit adok meg. Mert eddig akinek meg adtam mindenkinek izlet...

Ica pite

30dkg liszt
5dkg zsir
5dkg cukor
2dkg szalatka
1 tojás
1 deci tej

Krém
25dkg cukor
25dkg margarin
3 deci tej
3 evőkanál liszt


Egy tálba össze kevered a lisztet,cukrot, tojást és a szalatkát. Majd ezt ki gyúrot,hogy 3 lapba megsüsd.
A krémet úgyanigy össze kevered s mikor kész lesznek a lapok rá kened.

Jó étvágyat!





Egy nyári sütemény...Gumisütemény

Hozzávalók:
6 tojás
3 csomag vaníliás cukor
4 csomag zselatin
1,5 evőkanál kakaó
porcukor
4 dl málnaszörp
2 pohár tejföl
víz
Elkészítés:


Az első réteghez 3 tojás sárgáját, 1 csomag vaníliás cukrot és 5 evőkanál porcukrot habosra keverünk egy műanyag tálban, majd a 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük. 1,5 dl vízben 2 evőkanál zselatint forrásig simára keverünk. Mikor felfőtt, a zselatin melegen hozzákeverjük a tojás sárgájához. A formába öntjük, ez lesz a legalsó lap. Fél órára a hűtőbe tesszük.

A második réteget ugyanúgy készítjük, mint az elsőt, annyi különbséggel, hogy a tojás sárgájához 1,5 evőkanál kakaót keverünk. Ráöntjük a már a hűtőben lévő rétegre.

A harmadik réteghez 2 pohár tejfölt, 7 evőkanál porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot simára keverünk, majd 1,5 dl vízzel 2 evőkanál zselatint forrásig keverünk, hozzá adjuk a tejfölhöz, ráöntjük a 2. rétegre. Ezt is hagyjuk a hűtőben hűlni.

A negyedik réteghez 4 dl málnaszörpöt összekeverünk 2 evőkanál zselatinnal és 2 dl forralt vízzel. Ezt ráöntjük a 3. rétegre, és fél órára a hűtőben állni hagyjuk.


Alakbarát recept:)




Áfonyakrémleves

Amire szükséged lesz:
- 50 dkg áfonya
- 4 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 mk reszelt citromhéj
- 3 szegfűszeg
- pici cukor

Így csináld:
1. A megmosott áfonyát tedd fel annyi vízben főni, amennyi pont ellepi.
2. Forrald fel, majd néhány perc forrás után törd át egy csitán.
3. Önts hozzá annyi vizet, hogy kb. 1 liter legyen a fazékban.
4. Fél dl vízben főzd 10 percig a szegfűszeget és a citromhéjat, majd add a gyümölcsléhez.
5. Ízlés szerint adj hozzá cukrot és forrald 5 percit.
6. A tejföllel és a liszttel habard be a levest, add hozzá a tejszínt, forrald fel még egyszer és már fogyaszthatod is.

Forrás:https://www.facebook.com/SussFozz?fref=ts
Hidegen és melegen is nagyon finom!







Tejfölös, kekszes szélsebes

2 nagy tejföl, 1 ek kakaó, 3 cs vaníliás cukor, 9 ek cukor, 400 gr háztartási keksz. Ez 5 hozzávaló, és most elárulom egy másodpercet sem fogjuk sütni.

Fogjuk a 2 doboz tejfölt, az elsőbe 4 ek cukor 2 cs vaníliás cukor, a másikba megy 1 cs vancukor, 5 ek cukor, es az 1 ek kakaópor. Oké, akkor most keverjük el alaposan mindkettőt de külön-külön. egy jénaiba rakjunk ki egy sor kekszet, öntsük rá a vaníliás tejföl két harmadát. Ki se találná senki hogy egy újabb réteg keksz jön, majd a csokis cucc három negyede. A záró akkord következik, azaz az utolsó sor keksz. A végét úgy fejezzük be,hogy az egyik oldalára az egyik, a másikra a másik ízes tejfölt öntjük és egy fogpiszkálóval márványozzuk hanyagul.

Minimum 5-6, de inkább 10 órát álljon a hűtőben.

Jó étvágyat!

-Ági-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése