2013. február 20.

Gyors Receptek 3.rész(innen-onnan)

Gondolom mindenki szereti a csokoládét. Én nagyon imádom .... Így ma délután csak csokis recepteket teszek fel ....

Forrás:https://www.facebook.com/barbikonyhaja?fref=ts

Nutellás banántorta
Hozzávalók:
4 tojás
200 g porcukor
2 cs. vaníliás cukor
200 ml olaj
200 ml tejszín
100 g liszt
100 g étkezési keményítő
1 evőkanál kakaópor
1 cs. sütőpor


A tészta összeállítása:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A 27 cm-es tortaformába tegyünk méretre vágott sütőpapírt.
A lisztet a keményítőt, kakaót és a sütőport összekeverjük.
A tojást a porcukrot és vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a tejszínt is belekeverjük. A lisztes keveréket is hozzáadjuk, felváltva az olajjal. Ne ijedjünk meg, hogy túl hígnak tűnik, jók a mennyiségek! :))
Simítjuk a tésztát a formába és kb. 40-50 perc alatt megsütjük, végezzünk tűpróbát.
Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté.

Krém:
500 g mascarpone
250 g tejszín (hideg!)
8 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint)
100 g étcsokoládé leforgácsolva
Nutella
3 nagy banán vagy 4 kisebb

A krém és a torta összeállítása:
A mascarpone-t a cukorral és a tejszínnek kemény habbá verjük, majd a csokiforgácsot szilikonlapáttal beleforgatjuk.
A tészta egyik felét tegyük egy szép tálra és csatoljuk köré a tortagyűrűt.
Kenjük meg nutellával, majd a banánokat hosszában félbevágva helyezzük el rajta.
Kenjük át a banánok felületét citromos ecsettel.
A krémet kanalazzuk a banánokra és simítsuk el, majd a tészta másik felével borítsuk be.
Mehet a hűtőbe a trüffel krém elkészítéséig.

Trüffel krém:
150 g tejcsoki
50 g étcsoki
100 g puha vaj
1 dl tejszín


Krém elkészítése:
Vizet forralunk egy lábosba és mikor gyöngyözni kezd, félrehúzzuk a tűzről és a csokikat meg a vajat egy fém tálba a lábosra tesszük a gőz fölé. Kevergetve olvasztjuk össze a csokit és vajat, közben félidőben egyszer még visszarakjuk a tűzre a lábost, hogy a víz újra felforrjon. Ezután már szépen összeolvad a vaj a csokival.
A tejszínt felverjük, majd a csokihoz keverjük.
Hogy könnyebben kenhető legyen és ne folyjon 10 percre a hűtőbe tesszük, majd robotgéppel átkeverjük. Szépen beborítjuk a tortát.
Habfixálóval felvert tejszínnek díszítjük.


Nutellás csavart csiga
Hozzávalók:
500 g liszt
3 dl tej
fél csomag (25 g) élesztő
3 tojássárgája
3 csapott evőkanál kristálycukor (kb. 70 g)
3 evőkanál olaj
Nutella, jó sok



Elkészítés:
A lisztet a dagasztótálba tesszük, egy kis mélyedésbe teszünk a cukorból 1 evőkanállal, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük langyos tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az élesztő felhabzott, hozzátesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk, majd egy órát kelesztjük.
Kelesztés után átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán egyben kinyújtjuk, jó nagyra.
Felét megkenjük nutellával, ne sajnáljuk, de azért túlzásba se vigyük mert kifolyik sütéskor.
A tészta másik felét ráhajtjuk a nutellás oldalra és kétcentis csíkokat vágunk (én pizzavágóval).
A csíkokat megcsavarjuk majd csigaformába igazítva sütőpapiros tepsire tesszük őket.
Fél órát újra kelesztjük, ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A kelesztés után, tojássárgával lekenjük a csigákat és pirosra sütjük.



Csokis keksz és variációi

Hozzávalók:
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db tojás
9 dkg főzhető csokis pudingpor (2 csomag drOetker-nek felel meg )
19 dkg liszt
3 csapott ek. kukorica liszt
1 tk. sütőpor
20 dkg süthető csokicsepp vagy bármilyen csoki darabolva


Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és tovább keverjük míg sima nem lesz.
Ha a vajat a hűtőből vesszük elő, akkor se essünk kétségbe, hanem sajtreszelőn reszeljük le és 10 perc múlva már keverhetjük a cukorral, csak egy kicsit kitartóbban kell kevernünk. ;-))
Ekkor hozzáadjuk a többi anyagot a csoki kivételével. Nehéz lesz keverni, de ne adjuk fel, remélhetőleg a robotgépünk sem fogja! Végül belekeverjük a csokit - őszintén megmondom én inkább belegyúrtam. :-D
Kettévettem a tésztát és addig osztogattam míg 16 darab lett.
Kézzel megformáztam és sütőpapírral bélelt gáztepsire sorakoztattam őket. 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük. Nem tovább mert kiszárad!
Zárható dobozba tárolhatjuk, bár szerintem kár összepiszkolni, úgyis elfogy!


Csokis-diós karamellás szelet

Hozzávalók a tésztához:
20 dkg vaj
5 dkg kakaó
30 dkg cukor (nálam fele xilit)
2 tojás
22 dkg liszt


Hozzávalók a krémhez:
12 dkg vaj
konzerv sűrített tej – 397 g (én tubusost használtam – 170 g egy tubus)
2 ek. méz
7 dkg cukor (nálam fele xilit)
6 dkg darált dió



A tetejére:
10 dkg étcsokoládé (nálam Boci)
10 dkg tejcsokoládé (nálam Milka)
1 ek. napraforgóolaj
2 dkg darált dió (ez egy lényeges változtatás, mert eredetileg mogyoró van benne, de nekem az sosincs viszont dióm annál inkább)

Elkészítés:
Egy edényben megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a kakaót és a cukrot.
A tűzről levével hozzákeverjük a tojásokat majd a lisztet.
Sütőpapírral bélelünk egy 20 x 30-as tepsit, úgy hogy körbe kilógjon a papír, így mikor már szelhető lesz a sütink, a papírt fogva kiemeljük a tepsiből és könnyedén formára vágjuk, persze dermedés után!
Tehát a sütőpapiros tepsibe öntjük a tésztát és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük majd félretesszük hűlni.
Ha, már kellőképpen kihűlt, nekiállunk a karamellkrém elkészítésének.
A vajat megolvasztjuk egy edényben, hozzákeverjük a sűrített tejet, a mézet és a cukrot.
Ha már bugyog - persze folyamatosan kevergetjük -, onnantól kb. 20 percig főzzük állandóan kevergetve, amíg karamellszínű nem lesz.
Ehhez a krémhez keverjük a darált diót és a süteményre kenjük, majd rögtön a hűtőbe toljuk!
Gőz felett olvasztjuk az ét- és tejcsokit az olajjal, majd szépen ráigazítjuk a már megdermedt karamellrétegre, és rászórjuk a darált diót.
Hűtőbe rakjuk amíg a tetején a csoki meg nem dermed, kb. 1 órára.
Szeletelés előtt a papírral együtt egy deszkára emeljük és forróvízbe mártott késsel tetszés szerinti formára




Hozzávalók20 dkg étcsoki
1 tk. só
13 dkg Rama
25 dkg kristálycukor
1 vaníliás cukor
3 tojás
3 kanál méz
40 dkg liszt
1 és fél teáskanál sütőpor

Elkészítés

Az étcsokit apró darabokra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük. Vizes kanállal gombócokat helyezünk a sütőpapírra, amiket kilapítunk egy picit! A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd 160 fokon sütjük. Amikor már az alja is aranybarnára sült, vasrácsra tesszük, és hűlni hagyjuk!

Gondolom mindenki szereti a csokoládét. Én nagyon.Ezért ma délután csokis receptek kerülnek fel az oldalra. Sajnos képeket nem tudok mutatni...



Jó étvágyat hozzá!


-Ági-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése