2013. február 18.

Gyors receptek tőlem 1.rész(innen-onnan)

Ezt a receptet ma délután találtam rá. A facebook oldaláról. Ide be is másolom.Még nem próbáltam ki,de,ha valaki neki állna írjon már ide egy szösszenetet jól sikerült-e...



Forrás:https://www.facebook.com/SussFozz?fref=ts

Répatorta svájci módra ♥

Amire szükséged lesz:
- 3-4 sárgarépa
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 20 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- darált dió (ízlés szerint)

Így csináld:
1. Reszelj le 3-4 sárgarépát.
2. A tojásokat a cukorral keverd habosra, öntsd bele az 1 dl olajat, majd szitáld hozzá a sütőporral összekevert lisztet.
3. Adj hozzá ízlés szerint diót, öntsd bele a sárgarépát és jól keverd össze egy fakanállal.
4. Ha szereted, adhatsz hozzá szegfűszeget, fahéjat is!
5. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sül.
6. Ha picit kihűlt, a tetejére készíthetsz mascarpones krémet, vagy natúr sajtkrémmel, esetleg keményre felvert tejszínhabbal is bevonhatod, de díszítés (krém) nélkül is nagyon finom tea vagy kávé mellé!






Szezámmagos rozskenyér ♥

Amire szükséged lesz:
- 35 dkg rozsliszt
- 15 dkg fehérliszt átszitálva
- 1 dl langyos víz
- élesztő
- 2-3 kk cukor
- 2-3 kk só
- szezámmag

Így csináld:
1. Egy dl vízben, 2-3 kiskanál cukorral futtasd fel az élesztőt.
2. Öntsd ezt a liszt közepébe, adj hozzá 2-3 kiskanál sót és jól dolgozd össze annyi langyos vízzel, amennyit a tészta felvesz (galuska állagú legyen, se kemény, se lágy)
3. Pihentesd 1-2 óra hosszát és amikor megkelt, tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe, vagdosd be a tetejét éles késsel, kend le vízzel és szórd meg szezámmaggal (vagy más mag is lehet). Hagyd még kb. 20-30 percet kelni tiszta konyharuhával letakarva.
4. 250 fokra előmelegített sütőbe kb. 10 percig süsd, vedd lejjebb a hőmérsékletet 190 fokra és süsd még 35 percet. A sütőajtót sülés közben lehetőleg ne nyitogasd.

Forrás:https://www.facebook.com/SussFozz?fref=ts

És az egyik nagy kedvencem a Sport szelet....:) Ezt nagyon könnyű megcsinálni. Íme:





Sport szelet

Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
3 evőkanál kakaó
25 dkg margarin (olvasztva)
2 dl langyos tej
25 dkg cukor
rumaroma
2 evőkanál olaj
10 dkg étcsokoládé (pl. Katica)
Elkészítés:

A kekszet a kakaóval összekeverem, beleöntöm a rámát, majd a langyos tejbe kevert cukrot és rumaromát (ízlés szerint). Ezt a masszát úgy 25x35-40 cm tálcára, vagy jénai tepsibe terítem egyenletesen, majd fakanállal lenyomkodom, hogy sima legyen a teteje. Forralt vízen felolvasztom az étcsokit az olajjal, amit az előzőleg elkészített masszára öntök és elsimítom. 20 percig hűtőbe rakom, utána 3x3 centis kockákra vágom (vagy bármilyen méretűre).
Megjegyzés:

NEM kell sütni!!! Gyorsan elkészül, különösen célszerű szülinapra, gyerekzsúr alkalmával elkészíteni, szállítható. Unokáim nagyon szeretik, gyorsan el is fogy. Nagyobb tálcára téve vékonyabb és több darab lesz, jobban hasonlít az igazira.

Jó étvágyat hozzá!

-Ági-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése