2013. február 24.

Vöröshagyma

A vöröshagymát sokan az ételbe szokták bele tenni.Én inni szoktam teaként. Megfázásra,köhögésre nagyon jó. Minden évben télen előkészítem s általában elkerülnek ezek a megfázások.




Vöröshagyma jellemzői:


A vöröshagyma (Allium cepa L.). A magyar tájnyelvi elnevezései közül a hajma, a vereshagyma, a zsidószalonna és a mózespecsenye a legismertebbek.

Gyógyhatása 


Gyógyhatású szerként, bélféregűzésre, vizelethajtásra, étvágygerjesztésre, megfázásos tünetek, és köhögés enyhítésére, illetve vércukor csökkentésére is használják. A fertőzéses orrmelléküreg-gyulladás (sinusitis) tüneteit is csökkenti.

Szoptatós anyák kerüljék az erősen hagymás ételek fogyasztását, mert az illóolaj-aromák átmennek a tejbe.

Használata:


A vöröshagymának a héjját le kell szedni,megmosni s a teáskannába párat tegyük bele. Majd forraljuk fel ,mint rendes teaként. Ezután ízlés szerint ízesítjük cukorral vagy mézzel.

Fogyasszák egészséggel!

-Ági-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése