A vöröshagymát sokan az ételbe szokták bele tenni.Én inni szoktam teaként. Megfázásra,köhögésre nagyon jó. Minden évben télen előkészítem s általában elkerülnek ezek a megfázások.
Vöröshagyma jellemzői:
A vöröshagyma (Allium cepa L.). A magyar tájnyelvi elnevezései közül a hajma, a vereshagyma, a zsidószalonna és a mózespecsenye a legismertebbek.
Gyógyhatása
Gyógyhatású szerként, bélféregűzésre, vizelethajtásra, étvágygerjesztésre, megfázásos tünetek, és köhögés enyhítésére, illetve vércukor csökkentésére is használják. A fertőzéses orrmelléküreg-gyulladás (sinusitis) tüneteit is csökkenti.
Szoptatós anyák kerüljék az erősen hagymás ételek fogyasztását, mert az illóolaj-aromák átmennek a tejbe.
Szoptatós anyák kerüljék az erősen hagymás ételek fogyasztását, mert az illóolaj-aromák átmennek a tejbe.
Használata:
A vöröshagymának a héjját le kell szedni,megmosni s a teáskannába párat tegyük bele. Majd forraljuk fel ,mint rendes teaként. Ezután ízlés szerint ízesítjük cukorral vagy mézzel.
Fogyasszák egészséggel!
-Ági-
-Ági-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése